Skip to main content

Reisziekte: wat kun je er aan doen?

Reisziekte: wat kun je er aan doen?

De wintersport komt er weer aan! Lekker op vakantie! Voor veel mensen is dit een heerlijk vooruitzicht, maar voor een groot deel van de Nederlanders betekent dat iets anders: reisziekte! Reisziekte kan een flinke domper zijn op het reisplezier. Zit je in de auto, een bus of een boot op weg naar je bestemming, wordt je opeens kotsmisselijk! Hoe komt dit? En wat kun je hier het beste aan doen?

Wat is reisziekte?

Het is een verzamelnaam voor wagenziekte, luchtziekte, zeeziekte en ruimteziekte. Officieel heet het ‘kineteose’. Het begint met dufheid, gapen en een ongemakkelijk gevoel in je onderbuik, gevolgd door misselijkheid. Je hoofd wordt lichter, je maag wordt zwaarder en het eindigt in de meeste gevallen met overgeven en algehele lamlendigheid.

Het lijkt erop dat het wordt veroorzaakt door zintuiglijk verkeerde combinaties. De informatie die door verschillende zintuigen naar de hersenen wordt gestuurd komt dan niet overeen met elkaar. Bijvoorbeeld in een rijdende auto. Je ogen melden dat je stilzit, maar je evenwichtsorgaan meldt een schommelende beweging aan je hersenen. Je hersenen raken hierdoor in de war en hierdoor krijg je last van reisziekte. Het gevolg ervan is misselijkheid en braken.

Wat kun je er het beste aan doen?

Een erg bekend medicijn is Primatour. De tabletten voorkomen en bestrijden zowel op korte en op lange termijn. Wanneer je vooral last hebt van misselijkheid kun je ook voor de Sea Band kiezen. De juiste drukpunten liggen namelijk aan de binnenkant van de pols, precies tussen twee pezen. Wanneer er een constante, lichte druk wordt gegeven op die drukpunten wordt de misselijkheid voorkomen of in ieder geval aanzienlijk verminderd.

Daarnaast zijn er een heleboel huis-tuin-en-keuken middeltjes die je kunnen helpen. Zo doen veel mensen watjes in hun oren. Ook is gebleken uit verschillende studies dat gemberwortel reisziekte vermindert. Gember bevordert de spijsvertering en is een absolute dooddoener voor misselijkheid. Drink eens een kop gemberthee of neem een gember capsule in voordat je een lange reis maakt!

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Winkelmand
Totaal: 0.00  (0 items)
Winkelmand is leeg
Winkelen maar!