Skip to main content

Fruitvliegjes bestrijden: zo doe je dat!

Fruitvliegjes bestrijden: zo doe je dat!

Iedereen heeft er wel eens last van gehad. Je hebt de volle vuilniszak net een dagje te lang in de gang laten staan en nu wemelt het van de fruitvliegjes in je huis! Erg vervelend en lastig om vanaf te komen, maar er zijn zeker oplossingen!

Waar komen fruitvliegjes vandaan?

Als er fruitvliegjes in je huis aanwezig zijn, zijn ze vaak in grote hoeveelheid en lijken ze uit het niets tevoorschijn te komen. Deze vliegjes zijn gebouwd om rottend fruit op te sporen. Ze zijn enorm klein, maar zijn erg goed in staat om de geur van groenten en fruit van een grote afstand te herkennen. Wanneer er een fruitschaal op je eettafel staat, zijn er waarschijnlijk al een aantal fruitvliegjes in de buurt die een manier zoeken om je huis binnen te komen. Helaas passen deze beestjes tussen alle kieren door, dus zullen ze binnen een mum van tijd je fruitschaal overmand hebben.

Ook vermenigvuldigen ze zich razendsnel en heb je voordat je er erg in hebt een vliegjesplaag. De vrouwtjes fruitvlieg zoekt namelijk haar ideale plek tussen het fruit of andere etensresten om haar eitjes te leggen. Ze legt dan in korte tijd heel veel eitjes die snel uitkomen.

Bestrijd de fruitvliegjes!

Gelukkig is er voor (bijna) alles een oplossing, dus zo ook voor fruitvliegjes! Onderstaande producten zijn speciaal gecreëerd voor het bestrijden van deze vliegjes. De producten in de vorm van fruit zorgen ervoor dat ze de vliegjes aantrekken door de bepaalde vloeistof met sterke geur binnenin. Eenmaal binnen, kunnen de fruitvliegjes zich niet meer voortplanten. De spray tegen vliegende insecten zal de vliegjes überhaupt op een afstand houden vanwege de geur die veelal naar wordt gevonden door de beestjes. En mocht je wat energie overhebben, kun je natuurlijk ook zelf de fruitvliegjes hardhandig aanpakken met de vliegenmepper.

Het bestrijden is zoals je kunt lezen niet zo’n enorm probleem. Wel is het raadzaam om voortaan je voedsel goed af te dekken, geen etensresten achterlaten in de keuken en je vuilnisbak regelmatig te verschonen. Zo voorkom je de aanwezigheid van deze vervelende beestjes binnen!

Winkelmand
Totaal: 0.00  (0 items)
Winkelmand is leeg
Winkelen maar!