Skip to main content

Fris het nieuwe jaar in met een opgeruimd huis

Fris het nieuwe jaar in met een opgeruimd huis

Kerst is weer achter de rug, dus de kerstspullen kunnen weer terug naar zolder. Januari is natuurlijk de perfecte maand voor een frisse en opgeruimde start, dus waarom zou je niet direct het hele huis mee pakken? Als al je oude rommel uit het zicht is, kun je veel georganiseerder te werk gaan en vol levenslust het nieuwe jaar te beginnen. Lees daarom deze blog voor de beste tips voor een opgeruimd huis.

Sorteer je spullen doelmatig

Een opgeruimd huis helpt om de ruimte groter te laten lijken. Zorg ervoor dat er een juiste balans is in de hoeveelheid spullen en dat de aanwezige spullen wat toevoegen aan de ruimte op dat moment. Stop daarom je zomerkleding en -accessoires als badlakens en zonnebrillen weg in de winter en andersom. Berg dit op in opbergbakken en markeer duidelijk wat erin zit. Op deze manier kun je een half jaar later deze spullen weer makkelijk terugvinden.

Neem uitgebreid de tijd

Gemiddeld kost het opruimen van je huis een dag tijd, dus trek deze tijd er dan ook bewust voor uit. Ga niet overhaast te werk: voorkom dat je spullen weg doet waar je later spijt van krijgt of die je binnenshuis niet meer terug zal vinden. Neem tussendoor pauzes waarbij je de ruimte in je op kan nemen en je het overzicht niet kwijt raakt. Haal van tevoren boodschappen in huis om jezelf tijdens en na de klus te verwennen.

Maak alles direct schoon

Als je je spullen opbergt, maak deze plek dan direct schoon. Dit houdt de ruimte, je spullen en daarbij je hoofd fris. Gebruik hiervoor een makkelijk en snel schoonmaakmiddel en probeer elk hoekje en plankje dat je gewoonlijk overslaat, mee te nemen. Op Holland Drogist vind je een ruim assortiment aan huishoudelijke middelen die je helpen deze klus zo goed en schoon mogelijk te klaren.

Na het schoonmaken is het aan te raden om ook wat nieuwe plantjes of mooie kaarsen neer te zetten voor een extra frisse uitstraling. Oh, en vergeet geen voor- en na-foto te maken. Dit zal je achteraf een hoop voldoening geven!

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Winkelmand
Totaal: 0.00  (0 items)
Winkelmand is leeg
Winkelen maar!