Skip to main content

Eerste hulp bij ingegroeide haartjes

Eerste hulp bij ingegroeide haartjes

Ingegroeide haartjes kunnen enorm onaangenaam zijn, zowel voor vrouwen als voor mannen. Helaas staat het ontharen van de benen, oksels of bikinilijn vrijwel altijd synoniem aan ingegroeide haren. Hoe dit kan gebeuren en hoe je er weer vanaf komt? Lees het hieronder!

Hoe ontstaan ingegroeide haren?

Haren die voorheen zijn weggehaald, kunnen op een onjuiste manier weer terug groeien. De haar kan onder de huid blijven zitten of van buiten weer naar binnen groeien. Dit wordt een ingegroeide haar  genoemd en kan gaan ontsteken. Ingegroeide haren komen vaker voor bij waxen dan bij scheren. Reden hiervoor is dat de haar dan met wortel en al uit de huid wordt verwijderd. Het huidzakje kan hierdoor gaan irriteren en de kans dat het haartje verkeerd terug groeit, wordt verhoogd. Echter kunnen ingegroeide haartjes bij het scheren ook voorkomen door middel van het gebruik van een bot scheermes.

En hoe kom je er vanaf?

Vaak ontstaat er rondom een ingegroeide haar een rood, ontstoken bultje. Probeer met schone handen en een schone pincet al het vuil eruit te krijgen en de haar te verwijderen. Was de huid hierna goed en kalmeer deze eventueel met verzorgende crème.

En beter nog: hoe voorkom je ze?

Voorkomen is altijd beter dan genezen, zo ook met ingegroeide haartjes. Naast het gebruik van juiste, scherpe mesjes bij het scheren, is het noodzakelijk om de huid schoon, dun en soepel te houden. Een huid vrij van dode huidcellen die niet al te dik is, laat haartjes beter groeien. De beste manier om dit te bereiken is het regelmatig gebruiken van een goede, grove scrub.

Hieronder vind je een aantal producten in onze webshop die jou zullen helpen bij het voorkomen en verwijderen van ingegroeide haartjes.

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Winkelmand
Totaal: 0.00  (0 items)
Winkelmand is leeg
Winkelen maar!