Skip to main content

Spierpijn: zo kom je er snel vanaf

Spierpijn: zo kom je er snel vanaf

Al het lekkere decembereten ligt weer in de supermarkten, dus heb je het gevoel dat je dat maar weer eens moet gaan compenseren met een nieuw sportabonnement. Na zo’n sessie crossfit of een rondje door het park voel je je altijd weer helemaal fit, maar de volgende dag betaal je de tol daarvoor: je hebt enorme spierpijn! Hoe voorkom je dit en hoe kom je daar zo snel mogelijk weer van af? In deze blog beschrijven wij de beste tips.

Warming up en cooling-down

Het vooraf en achteraf strekken van de spieren is enorm belangrijk. Een warming-up bereidt de spieren voor op de inspanning die komen gaat. De doorbloeding verbetert, waardoor de spieren soepeler worden en voldoende zuurstof en brandstof krijgen aangeleverd. De cooling-down zorgt ervoor dat het lichaam niet direct afkoelt en de spieren niet te abrupt tot stiltand komen. Dit is het begin van het minderen van de spierpijn achteraf.

Spieren achteraf warm houden

Een probaat middel om de pijn te verzachten is warmte. Een warme douche en warme kleding direct na de training zijn een goede oplossing tegen spierpijn. Een massage heeft ook altijd een goede werking vanwege zijn warme wrijvingen over de pijnlijke plek en voelt daarnaast ook nog eens erg verzachtend. Gebruik hiervoor een neutrale massageolie of -crème.

Juiste voeding

Eiwitten leveren energie en die zijn nodig voor je training. Bij een tekort aan eiwitten, zoekt het lichaam een andere manier om energie te produceren, waarbij de spiereiwitten kunnen worden aangetast. Zorg er daarom voor dat je de juiste hoeveelheid eiwitten binnenkrijgt, door middel van het eten van bijvoorbeeld kip, tonijn of noten. Ook is het erg belangrijk dat je voldoende water binnenkrijgt. Je lichaam heeft dit nodig om goed te kunnen functioneren. Bij uitdroging gaat er namelijk minder bloed naar je spieren, waardoor ze minder goed hun werk verrichten. Drink daarom voor, tijdens en na het sporten genoeg water.

Wij bieden een uitgebreid assortiment van producten aan die je helpen de spierpijn te verminderen. Neem gauw een kijkje!

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Winkelmand
Totaal: 0.00  (0 items)
Winkelmand is leeg
Winkelen maar!