Skip to main content

Droogshampoo: wat is het en hoe werkt het?

Droogshampoo: wat is het en hoe werkt het?

Ideaal voor dagen waarop je geen tijd hebt om je haren te wassen, maar je haar wel enigszins vettig is. Je kunt twijfelen en de gok wagen om je haar snel te wassen en daarmee de kans lopen dat je te laat op je werk komt, of je kunt ervoor kiezen om droogshampoo te gebruiken! Het is een veelzijdig product dat gemakkelijk te gebruiken is!

Wat is het?

Het is een soort poeder dat je in je haar sprayt. Het doel ervan is in de meeste gevallen om het vette haar ‘schoon’ te laten lijken. Schoon staat in dit geval tussen aanhalingsteken, omdat het eigenlijk optisch bedrog is. Je haar wordt niet echt schoon van deze shampoo, maar het lijkt schoon. Het is dus aan te raden om de dag erna toch even je haren te wassen ;). Tegenwoordig bestaan er ook droogshampoos die naast het vette haar schoon te krijgen een ander doel hebben, zoals volume geven, je haar een frisse geur geven etc. 

Hoe werkt het?

Het poeder dat vrijkomt absorbeert het vet/de oliën van de haarwortels. Om deze reden gebruiken sommige mensen ook babypoeder in plaats van deze shampoo, omdat dit ook vet absorbeert. Hierdoor lijkt je haar schoner en voorkom je dat je haar vettig lijkt. Er zijn echte wel enkele dingen waar je rekening mee moet houden wanneer je er gebruik van maakt:

  • Gebruik het op droog haar: wanneer je het aanbrengt op nat haar ontstaan er klontjes.
  • Voorkom een witte waas: als je donker haar hebt, kan het voorkomen dat je door de shampoo een witte waas te zien krijgt op je haren. Dit is eenvoudig te voorkomen door de shampoo altijd van onderaf op de haarwortels te spuiten. Als je direct van bovenaf op het haar spuit zie je duidelijk de waas, terwijl je haar eroverheen valt als je van onderaf sprayt.

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Winkelmand
Totaal: 0.00  (0 items)
Winkelmand is leeg
Winkelen maar!